API staat voor Application Programming Interface. Een API stelt verschillende softwaresystemen in staat om onderling gegevens uit te kunnen wisselen. Als een bepaald systeem gebruik maakt van een API, dan zorgt de API ervoor dat de functionaliteit van het betreffende systeem beschikbaar is voor andere systemen. Op die manier wordt de communicatie tussen verschillende systemen mogelijk gemaakt. Wanneer de gegevens extern worden opgehaald en op een andere locatie worden getoond, worden deze gegevens als XML of JSON teruggekoppeld door de API.
Bedrijven maken over het algemeen gebruik van meerdere systemen. Denk bijvoorbeeld aan een salesprogramma (bijvoorbeeld een CRM-systeem) en een boekhoudprogramma. Medewerkers moeten vaak schakelen tussen bijvoorbeeld deze twee systemen. De toepassing van een API voorkomt dat medewerkers in beide systemen gegevens moeten invoeren. De API heeft namelijk mogelijk gemaakt dat de systemen met elkaar gegevens kunnen uitwisselen. Andere voorbeelden zijn het overnemen van gegevens van een bezoeker vanuit zijn Facebookaccount, het inlezen van een locatie via Google Maps in een app of een andere website en het uitvoeren van PayPal-betalingen via een eigen website.
Wil je een koppeling maken met een boekhoudpakket, een betalingsprovider en/of telefonie of wil je klantenreviews weergeven op je website? Heb je zelf geen ervaring met het integreren van softwaresystemen? Dan ben je bij Qlic aan het juiste adres! Qlic koppelt systemen of je website met API’s van andere systemen, uiteraard geheel naar jouw wens! In een vrijblijvend gesprek kun je je ideeën kenbaar maken en leggen wij alle opties aan je voor.