Front-end

De front-endmedewerkers maken van het ontwerp een werkende website. Je Photoshop-ontwerp wordt in stukken geknipt en de losse stukken worden in CSS gepositioneerd. Vervolgens wordt de inhoud (denk aan tekst, afbeeldingen, animaties) door middel van HTML-code toegevoegd.

Aan deze code stellen wij strikte kwaliteitseisen. De code moet duidelijk, snel, efficiënt, kloppend en bewerkbaar zijn. Ook wordt waar nodig gebruik gemaakt van JavaScript-code. Bijvoorbeeld voor het tonen van afbeeldingcarrousels of animaties. Voor dit doeleinde kan JavaScript worden aangevuld met jQuery.

Wil je meer informatie over front-endwerkzaamheden?

CSS, HTML, Javascript en jQuery

  • Basing (of slicing). Basing vindt plaats met HTML5. Tijdens dit proces wordt het ontwerp, dat gemaakt is in Photoshop, omgezet in de verschillende onderdelen die het mogelijk maken om de website ook daadwerkelijk te gebruiken. Het ontwerp komt zodoende 'tot leven'.
  • CSS is een code die de mogelijkheid biedt tot de vormgeving van webpagina’s. Hieronder vallen bijvoorbeeld kleuren, vormgeving en lettertypes.
  • HTML is de schrijftaal oftewel de opmaaktaal voor websites. Hiermee wordt bepaald waar en hoe elementen worden gepositioneerd. Hoe wordt je pagina weergeven op het scherm?
  • Met JavaScript kan de webpagina interactief gemaakt worden. Bijvoorbeeld wanneer een bezoeker je website bezoekt. Hij ziet een venster waarin naar zijn naam wordt gevraagd. Hij typt zijn naam in, drukt op Enter en wordt op alle gewenste pagina’s binnen je website met zijn naam aangesproken.
  • jQuery is een krachtige bibliotheek waarin codes staan die gebruikt kunnen worden om dynamische webpagina’s te maken. Dit valt vaak samen met JavaScript.

Testen

Wanneer het ontwerp is gebased, lopen we de hele website na op verschillende punten. Dit is het zogenoemde testen. De website wordt in ieder geval op onderstaande items getest:

  • De code voldoet 100% aan de gestelde W3C-standaard, de eisen van de browser om een zo goed mogelijke website te bouwen. Er wordt gecheckt of de code voldoet aan de gestelde HTML5- en CSS3-eisen.

    Iedere pagina wordt gecontroleerd op fouten in de code. Bijvoorbeeld elementen met dezelfde benaming (ID) mogen maar één keer per pagina voorkomen. Is dit niet het geval, dan zal dit een foutmelding genereren die wij vervolgens oplossen. Verouderde functionaliteiten die nog wel werken geven een waarschuwing. Hierop passen wij de code aan zodat deze gegarandeerd werkt.

  • De afbeeldingen voldoen aan de gestelde norm van Google Pagespeed Insights.

    Afbeeldingen die onnodig groot zijn komen via deze test naar voren. Deze afbeeldingen optimaliseren wij zodanig dat deze voldoen aan de gestelde eisen van Google.

  • Cross-browser.

    De basing (website) wordt in meerdere browsers (o.a. Internet Explorer, Firefox, Google Chrome) bekeken door verschillende medewerkers van het Qlic-team. Iedere afwijking wordt genoteerd om vervolgens besproken te worden en aan de hand daarvan te worden verbeterd.

  • Responsive.

    Je website wordt ook bekeken op meerdere draagbare apparaten zoals smartphones en tablets. Veel bezoekers komen tegenwoordig via een smartphone of tablet websites binnen. Een website moet goed weergegeven worden op deze apparaten. Er wordt vooral gekeken naar de manier waarop een website gepresenteerd wordt en of het geheel goed leesbaar is. Afstanden tussen tekstregels worden vergroot of verkleind naar aanleiding van onze testresultaten.

Basing in eigen huis

Wij kiezen bewust voor het basen in eigen huis. Onze ervaring heeft uitgewezen dat basing bepalend is voor verschillende factoren in het natraject. Zo kan een goede basing een zoekmachineoptimalisatie veel sneller en makkelijker oppakken dan een basing waarin de code opgeschoond moet worden.

Wil je graag een 100% responsive en geoptimaliseerde basing?

Wij helpen je graag verder.

Een website is nooit helemaal af. Het doen van aanpassingen aan je website is erg belangrijk, ook als de website online staat. Een goede basing zorgt ervoor dat je aanpassingen op een efficiënte manier kunt doorvoeren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort en de grootte van de aanpassingen.

Om je website up-to-date te houden qua inhoud is het belangrijk dat de website met een goed werkend CMS (contentmanagementsysteem) wordt afgeleverd. Hierover vertellen wij je graag meer.

Wil je meer informatie? Laat ons dan contact met je opnemen of bel of mail voor het maken van een afspraak. Onder het genot van een kop koffie kunnen we dan de opties bespreken.

Ontwerp

Websites zijn zoveel meer dan mooie plaatjes en bijbehorende teksten. Een ontwerp gaat over structuur, gebruiksgemak, doelen en verwachte resultaten (conversie). Het is de basis voor een goed functionerendr, hoog scorende en doeltreffende website.

Lees meer

Front-end

Na het realiseren van een ontwerp gaan we praten over basing. In deze fase gaan we bezig met de techniek van de website. Een ontwerp wordt in deze fase omgezet in een code. Makkelijk gezegd, het ontwerp wordt een werkende website.

Lees meer

CMS

Wanneer de website live is gegaan en bezoekers de website online hebben gevonden, is het natuurlijk van groot belang dat de website op een eenvoudige manier onderhouden kan worden. Dit regel je in een contentmanagementsysteem, een CMS, waar wij je graag meer over vertellen.

Lees meer